A legkedvezőbb légijegyet keresed?

Brunei Warisan Pusat Penangalan Kraf

Repülőjegy Brunei Warisan Pusat Penangalan Kraf


A Brunei Warisan Pusat Penangalan Kraf, vagy röviden BWPPK, a brunei kulturális és kézműves központja, melynek célja a hagyományos brunei kézművesipar megőrzése és népszerűsítése. A központot a brunei kormány alapította, és 2015-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt.

A BWPPK-ban több mint húsz kulturális és kézműves tevékenységet lehet megtekinteni és kipróbálni, köztük az aranytárgyak készítése, a batikolás, a fonás, a festés, a fafaragás és a szőnyegszövés. A látogatók egyaránt találhatnak itt brunei hagyományos és modern kézműves termékeket.

A központ Brunei Darussalam fővárosától, Bandar Seri Begawan-tól mindössze 10 km-re helyezkedik el, és könnyen megközelíthető repülővel. A Brunei Nemzetközi Repülőtér (BWN) kényelmes átszállási lehetőségeket biztosít több nemzetközi légitársaság járatainak az ázsiai kontinens és az óceániai térség országaiba. Magyarországon pedig számos repülőjárat található, amelyekkel eljuthatunk a brunei fővárosba, akár közvetlenül, akár átszállással.

A repülőjegyek ára a Brunei Nemzetközi Repülőtérre az indulási időponttól függően változik. A keresőmotorok segítségével kényelmesen lehet megtalálni a legolcsóbb lehetőségeket. A legkedvezőbb árak általában az utazás időpontjától függően az utolsó pillanatban vagy előre foglalva találhatóak meg.

Az utazóknak fontos tudni, hogy Brunei Darussalamban főként muszlim ország, így az itt való tartózkodáskor érdemes tiszteletben tartani a kulturális szokásokat és vallási előírásokat. A központban nem megengedett táskával belépni, így a látogatóknak érdemes saját zacskót vagy táska nélküli járni.

A BWPPK egy különleges lehetőség arra, hogy a látogatók megismerkedhessenek Brunei hagyományaival és kulturális örökségével. A repülőjegyek megvásárlása után igazán érdemes ide látogatni, hogy a turisták személyesen is részesei lehessenek az ország gazdag és sokszínű kulturájának.


Gyakran ismételt kérdések és válaszok Brunei Warisan Pusat Penangalan Kraf


1. Mikor van nyitva a Brunei Warisan Pusat Penangalan Kraf?

A múzeum hétfőtől szombatig 9:00–17:00 között van nyitva, vasárnaponként pedig 9:00–12:00 között látogatható.

2. Mennyibe kerül a belépőjegy?

A belépőjegy ára Brunei lakosainak $2, külföldieknek pedig $5.

3. Milyen kiállításokat találunk a múzeumban?

A Brunei Warisan Pusat Penangalan Kraf-nak az az egyik fő célja, hogy bemutassa Brunei kulturális örökségét és hagyományos kézműves termékeit. A múzeumban a látogatók megcsodálhatják a mesteremberek által készített bútorokat, kerámiákat, ékszereket, textil és kosártermékeket.

4. Vannak-e csoportos látogatási lehetőségek?

Igen, a múzeum vezetett túrákat és csoportos látogatásokat is szervez, amelyek korábbi foglalással vehetők igénybe.

5. Lehet-e fényképezni a múzeumban?

Igen, lehet fotózni a múzeum területén, de csak személyes felhasználásra. A fotózás kereskedelmi vagy reklám célra nem engedélyezett.

6. Van-e ajándékbolt a múzeumban?

Igen, a Brunei Warisan Pusat Penangalan Kraf ajándékboltja számos hagyományos brunei terméket kínál, mint például ékszereket, textil és kerámiákat.

7. Hol található a múzeum?

A Brunei Warisan Pusat Penangalan Kraf a Bandar Seri Begawan város központjában található, a Jalan Residency n. 2. címen.

8. Milyen parkolási lehetőségek állnak rendelkezésre a múzeumnál?

A múzeum előtt és a környező utcákban találhatók parkolóhelyek.

9. Milyen szabályokat kell betartani a múzeumba belépve?

A látogatóknak tilos a múzeum tárgyait megérinteni, mozgatni vagy elvinni. Tilos a dohányzás és az élelmiszerek fogyasztása a múzeum területén.

10. Van-e lehetőség idegenvezetői szolgáltatások igénybe vételére?

Igen, azon látogatók számára, akik tolmácsoló segítségét igénylik, esetleg idegenvezetőre van szükségük, a múzeum munkatársai biztosítják e szolgáltatást. A díjazás a túra hosszától függ.


Időjárás Brunei Warisan Pusat Penangalan Kraf


Brunei Warisan Pusat Penangalan Kraf, or the Brunei Heritage Centre in English, is a museum located in the capital city of Brunei, Bandar Seri Begawan. This museum is dedicated to showcasing the rich cultural heritage and history of Brunei. One of the many fascinating aspects of Brunei's culture is its unique weather patterns.

Brunei is a small country situated on the island of Borneo, surrounded by the South China Sea and jungle-covered mountains. The country has a tropical climate with fairly consistent temperatures throughout the year, ranging from 23°C to 33°C. The humidity in Brunei is typically high, with an annual average of 79%.

While the temperature in Brunei stays relatively stable, the country has two distinct seasons - the dry season and the rainy season. The dry season typically runs from February to April, while the rainy season lasts from May to January. During the dry season, the country experiences mild temperatures, low humidity, and clear skies. This makes it the perfect time for tourists to explore the country's many outdoor attractions.

The rainy season, on the other hand, brings a lot of rainfall and high humidity. During this time, intense thunderstorms are common, and flooding can occur in some areas. However, despite the heavy rain, the temperature remains relatively warm, making it comfortable for people to still go about their daily chores.

Although Brunei is not prone to natural disasters, it is located in an area that is vulnerable to tropical cyclones. These cyclones can bring strong winds, heavy rainfall, and flash floods to the region. The Brunei government has put in place measures to protect its citizens in case of natural disasters.

The unique weather patterns in Brunei play a significant role in shaping the country's culture and lifestyle. Locals often adjust their daily routines to accommodate the changing weather conditions. For example, during the rainy season, people tend to carry umbrellas and wear raincoats, while in the dry season, people spend more time outside in the sun.

In conclusion, the weather in Brunei is a fascinating topic that is often overlooked. It helps to shape the daily routines of locals and is an essential factor in the country's culture and history. As a visitor to Brunei, it is essential to understand the weather patterns so that you can plan your trip accordingly and enjoy your stay to the fullest.


Ünnep Brunei Warisan Pusat Penangalan Kraf


Amikor az emberek meghallják a Brunei nevet, általában elsőre az állandó napsütés, a tengerpart és a luxus sül fel bennük. Ám Brunei számos más érdekességet rejteget magában, amelyek mind garantálják azt, hogy a nyaralás hosszú időre emlékezetes legyen.

A Warisan Pusat Penangalan Kraf egy ősi, 3 hektáros falu, amely a Brunei Múzeumtól csak rövid autóútra található. A falu eredeti épületeit és hagyományos építészeti stílusát megtartották, és egy igazi időutazásra invitálnak bennünket, hogy megtekinthessük hogyan is éltek az emberek száz évvel ezelőtt. Az épületek és a hagyományos eszközök megpillantása egy igazi élmény, főleg ha azt vesszük figyelembe, hogy mennyire eltér a mai modern élettől.

A falu kemencéjében készült friss kenyér illatával körülvéve, az emberek számára lehetőség nyílik arra, hogy kipróbálják, hogyan készülnek a hagyományos ruházatok és más tárgyak, például a kókuszpálma levélből készülő tetőfedőanyagok. Az élmény elérhetővé teszi számunkra, hogy közelről lássuk, hogyan készítik a batik és songket mintákat, valamint hogy kipróbáljuk, hogyan kell használni a dolgokat, amelyek már kihaltak az általános használatból.

Azok, akik szeretnének valami aktív időtöltéssel eltölteni a nyaralás során, a Warisan Pusat Penangalan Kraf területén kínálkozó lehetőségeknek is örülni fognak. A faluban található bokorból ácsolt útvonal, amely által vezetnek, lehetővé teszi az emberek számára az erdőkkel való ismerkedést. A falutájban található kerteket fel lehet fedezni, és látható a növények, gyümölcsök, és az állatvilág.

Aki szereti a kulturális látnivalókat, és az érdekes történelmet, biztosan jól fog érezni magát a Warisan Pusat Penangalan Kraf faluban. Az eleganciáról és hagyományokról tanúskodó építmények megtekintése mellett, az is kiderül hogy hogyan is élték meg mindennapjaikat, hogyan éltek belvitrolik és hogyan használták a fontosabb eszközöket a hétköznapi helyzeteikben.

Ahhoz hogy teljes legyen a kaland, a Warisan Pusat Penangalan Kraf személyzetének ideje nagy részét arra fordítják, hogy a faluban tartott programokkal is gazdagítsák az élményt. Azt javasoljuk mindenkinek, hogy ne hagyja ki ezt az izgalmas helyszínt, amely biztosítja az emlékezetes nyaralás egyik legfontosabb részét. Ha szeretnénk Brunei örökségi értékeit megismerni, mindenképpen érdemes ellátogatni ide.


Szállás Brunei Warisan Pusat Penangalan Kraf


Brunei Warisan Pusat Penangalan Kraf is a traditional arts and crafts center in Brunei Darussalam, a small but prosperous country located on the northern coast of the island of Borneo. The center offers visitors a unique glimpse into Brunei's rich cultural heritage and its traditional arts and crafts.

The Brunei Warisan Pusat Penangalan Kraf is more than just a place to buy souvenirs and trinkets. It is a living museum, where visitors can watch artisans at work, learn about the history of Brunei's traditional crafts, and even try their hand at making their own handicrafts under the guidance of skilled craftsmen.

The center features a wide range of traditional arts and crafts, including weaving, embroidery, carving, pottery, and basketry. One of the highlights of the center is the Brunei Malay traditional house, which is built with traditional materials and techniques and is furnished with traditional Brunei furniture and decorations.

Visitors to the center are invited to take a guided tour, which includes a demonstration of various handicrafts, a visit to the traditional house, and an opportunity to try making their own handicrafts. The center also offers workshops for those who are interested in learning more about a particular craft.

In addition to its cultural and educational offerings, the Brunei Warisan Pusat Penangalan Kraf also serves as a social enterprise, providing employment and income to local artisans and their families. The center sources its materials from local suppliers, supporting the local economy and promoting sustainable practices.

Overall, the Brunei Warisan Pusat Penangalan Kraf is a must-visit destination for anyone interested in Brunei's rich cultural heritage, traditional arts and crafts, and sustainable tourism practices. Whether you are looking to learn more about Brunei's history and culture, or simply want to take home a unique and authentic souvenir, this center is sure to leave a lasting impression.


Az elégedett ügyfelek 98%-a

A legalacsonyabb ár garantált

Nejobsáhlejší internetová nabídka letenek

A legkedvezőbb repülőjegyek minden országba a világon

Vegyen meg olcsó jegyeket azokba a helyekbe, melyek szépségükkel vagy ritkaságukkal lenyűgözik.

Repülőjegyek lokalizálása